(עודכן לאחרונה ב 18.7.2021)
מבוא
Toaru Project הוא שם כולל לאוסף יצירות שמקורן בלייט נובל שכתב קאזומה קאמאצ'י בשם Toaru Majutsu no Index. סיפור הלייט נובל, שיצא לאור בשנת 2004, הוא סיפור מד"ב-פנטזיה עם הרבה אקשן והומור, אשר מתרחש בעתיד בו המדע המפותח מאפשר לאנשים לקבל יכולות על חושיות. כדי ללמד את אותו מדע ולגדל את דור העתיד שיפתח אותו, נוסדה "עיר האקדמיה", מקום המאוכלס בעיקרו על ידי תלמידים הלומדים במוסדות שונים בעיר, כאשר כל תלמיד מדורג לאחת הרמות 0 עד 5 לפי עוצמת יכולותיו (0 – ללא יכולת כלל, 5 – העוצמתית ביותר. ישנים רק שבעה ברמה זו בכל עיר האקדמיה).
במקביל למדע המוכר לכולם, ישנו בעולם של Toaru גם קסם – גם הוא מאפשר לייצר התרחשויות על טבעיות בעזרת לחשים וטקסים שונים. בניגוד למדע, הקסם הוא לא נחלת הכלל, אלא מנוצל על ידי מוסדות דת שונים הפועלים בצללים ונאבקים זה בזה.

הסיפור של "אינדקס" עוקב אחר קאמיג'ו טומה, תלמיד בעיר האקדמיה ברמה 0, הפוגש בנזירה צעירה בשם אינדקס, המחזיקה במוחה אוסף עצום של למעלה מ 100 אלף ספרי כישוף. בשל כך, הופכת אינדקס למטרה עבור כוחות עוינים המחפשים לשים עליה את ידם, ולמשימת ההגנה עליה נחלץ טומה.
סיפור הלייט נובל המצליח קיבל במשך השנים לא מעט יצירות נגזרות וכן סיפורי המשך, הן בצורת לייט נובל והן בצורת מנגה. לצורך הפוסט הנוכחי נעסוק באדפטציות השונות של הפרנצ'ייז למדיום האנימה בלבד, כולן נוצרו על ידי סטודיו J.C Staff ואינן יצאו בסדר עלילתי כרונולוגי. המטרה היא להבין כיצד הפרנצ'ייז בנוי ומה הן האפשרויות השונות לצרוך אותו דרך המדיום המונפש.
לצורך האבחנה בין הסיפורים השונים נחלק אותם לקטגוריות הבאות:
Toaru Majutsu no Index (A Certain Magical Index)
סיפור הלייט נובל המקורי עצמו העוסק בטומה ואינדקס ומתרכז ברובו בצד הקסם של העולם.
Toaru Kagaku no Railgun (A Certain Scientific Railgun)
סיפורה של מנגת ספין אוף העוסקת בדמותה של מיסאקה מיקוטו ומתרכזת בצד המדע.
Toaru Kagaku no Accelerator (A Certain Scientific Accelerator)
סיפורה של מנגת ספין אוף העוסקת בדמותו של אקסלרייטור ומתרכז גם הוא בצד המדע.
בנוסף לאלה קיימים גם:
Shinyaku Toaru Majutsu no Index (A Certain Magical Index: New Testament)
Souyaku Toaru Majutsu no Index (A Certain Magical Index: Genesis Testament)
שני אלה חלק מהעלילה המרכזית ומהווים סיפורי המשך ל"אינדקס". נכון לעכשיו קיימים רק בתצורת לייט נובל ואין סדרות אנימה המעבדות אותם (וגם לא הוכרזו כאלה).
ישנם גם סיפורי ספינאוף שלא מצוינים בכתבה ולא ידוע בשלב זה אם יקבלו אנימה בעתיד או שלא.
על ציר הזמן
(לחיצה על שם הכותר תוביל לסקירה מלאה שנכתבה עבורו)
Toaru Majutsu no Index
Toaru Majutsu no Index

סדרה האנימה הראשונה שיצאה באוקטובר 2008. הסדרה מעבדת את תחילתו של הלייט נובל של "אינדקס", מציגה את העולם ואת מרבית הדמויות המרכזיות בו.
לסדרה 24 פרקים והיא מעבדת לאנימציה את הארקים הבאים:
- Index (פרקים 1-6)
- Deep Blood (פרקים 7-9)
- Sisters (פרקים 10-14)
- Angel Fall (פרקים 15-17)
- Three Stories (פרקים 19-20)
- Kazakiri Hyouka (פרקים 21-24)
Toaru Kagaku no Railgun
Toaru Kagaku no Railgun

סדרת שיצאה ב 2009 ומעבדת את תחילתה של מנגת הספין-אוף "ריילגאן".
הסיפור מתרחש בציר הזמן לפני "אינדקס" ועוסק במיסאקה מיקוטו, אספרית רמה 5, ובמערכת היחסים שלה עם חברותיה הטובות: קורוקו, אויהארו וסאטן. החברות יוצאות יחדיו לבילויים, עושות דברים חמודים, פותרות תעלומות המתרחשות בעיר וגם מכסחות את הצורה לפושעים הדורשים זאת.
הסדרה בעלת 24 פרקים וכוללת את הארקים הבאים:
- Level Upper (פרקים 1-14)
- Big Spider (פרקים 15-16)
- Poltergeist (פרקים 17-24)
*כאשר השניים האחרונים ופרק 13 הם תוכן מקורי של האנימה ולא מופיעים במנגה.
*ישנו גם פרק OVA לעונה זו המתרחש בין פרקים 13 ו 14.
Toaru Majutsu no Index II
Toaru Majutsu no Index

עונה שניה לאנימה של "אינדקס" שיצאה באוקטובר 2010 וממשיכה את עלילות הלייט נובל המקורי. העונה כוללת 24 פרקים המתחלקים לארקים הבאים:
- Three Stories (פרק 1, המשך של ארק מהעונה הקודמת)
- Orsola Aquinas Rescue (פרקים 2-5)
- Tree Diagram Remnant (פרקים 6-7)
- Daihasei Festival (פרקים 8-13)
- La Regina del Mare Adriatico (פרקים 14-16)
- Academy City Invasion (פרקים 17-23)
- Skill-Out Uprising (פרקים 23-24)
Toaru Majutsu no Index Movie: Endymion no Kiseki
Toaru Majutsu no Index

סרט המציג סיפור צדדי של "אינדקס" ומתרחש לקראת אמצע העונה השניה. הוא יצא בפברואר 2013 ומכיל סיפור מקורי שלא מופיע בלייט נובל.
עיר האקדמיה חוגגת את הנס בדמותו של המעלית הראשונה שתוכל לקחת אנשים אל החלל מבלי להשתמש בכלי טיס. בזמן שאינדקס וטומה מסתובבים ברחוב הם פוגשים בזמרת מפורסמת שפרצה לאחרונה בשם אריסה, זו מתחברת איתם מיד ומצטרפת לבילוי. מהר מאוד מתברר שעל אף היותה של אריסה ברמה 0, היא מחביאה כוחות סודיים המביאים גורמים שונים בעולם הקסם לסמן אותה כמטרה.
Toaru Kagaku no Railgun S
Toaru Kagaku no Railgun

עונת המשך ל"ריילגאן" שיצאה באפריל 2013. רובה של העונה מתמקד ב"ארק האחיות" המופיע גם בעונה הראשונה של "אינדקס", עליו הסדרה הנוכחית מרחיבה ומציגה את סיפורו דרך זווית ראייתה של מיסאקה.
הסדרה כוללת 24 פרקים המתחלקים באופן הבא:
- Poltergeist (פרק 1, המשך מהעונה הקודמת)
- Sisters (פרקים 2-16)
- Silent Party (פרקים 17-24)
*כאשר הארק האחרון הוא ארק מקורי שקיים רק באנימה.
Toaru Majutsu no Index III
Toaru Majutsu no Index

עונה שלישית ואחרונה של "אינדקס" המסיימת לעבד את סיפור הלייט נובל המקורי. העונה יצאה באוקטובר 2018 וכוללת 26 פרקים המעבדים את הארקים הבאים:
- Document of Constantine (פרקים 1-3)
- Battle Royale (פרקים 4-6)
- Acqua of the Back (פרקים 7-9)
- British Royal Family (פרקים 10-14)
- DRAGON (פרקים 15-17)
- World War III (פרקים 18-26)
Toaru Kagaku no Accelerator
Toaru Kagaku no Accelerator

סדרת ספינאוף שיצאה ביולי 2019 ומעבדת את המנגה "אקסלרייטור". הסדרה מתרחשת בין העונה הראשונה של "אינדקס" לעונתה השניה. הסדרה עוסקת בדמותו של אקסלרייטור, הפוגש בנרקומנסרית בשם אסתר רוזנטל, המבקשת את עזרתו בלחימה נגד כוחות הפועלים מהצללים של עיר האקדמיה.
לסדרה 12 פרקים והיא מעבדת את הארק הראשון מהמנגה (Necromancer) בלבד, כאשר פרקה האחרון נותן הצצה לארק השני והאחרון שלה (Nectar).
Toaru Kagaku no Railgun T
Toaru Kagaku no Railgun

עונה שלישית ל"ריילגאן" שיצאה בינואר 2020. היא מתרחשת ברובה במקביל לעונה השניה של "אינדקס" וספציפית בארק של פסטיבל הספורט, כאשר היא מציגה אירועים שונים המתרחשים בו, ושוב, דרך זווית ראייתה של מיסאקה.
לאנימה 25 פרקים והיא מתחלקת באופן הבא:
- Daihasei Festival (פרקים 1-15)
- Dream Ranker (פרקים 16-25)
סדרי הצפייה האפשריים
נתחיל מכמה הנחות יסוד:
- כל סדרה ספציפית של Toaru בפני עצמה כן מתרחשת בסדר כרונולוגי. לדוגמה, עונה ראשונה של "אינדקס" מתרחשת לפני העונה השניה שמתרחשת לפני העונה השלישית. בדומה לכך, העונה הראשונה של "ריילגאן" מתרחשת לפני "ריילגאן S" שמתרחשת לפני "ריילגאן T".
- כל סדרה כזו כן עומדת בפני עצמה, מציגה סיפור משלה שלא תלוי בסדרות האחרות וכן ניתן לצפות באחת ולא באחרת ועדיין להבין את רוב מה שמתרחש בה. יוצאת דופן היא הסדרה Toaru Kagaku no Accelerator שלא מציגה את העולם והדמויות שבה, ודורשת מעבר לפחות בעונה הראשונה של "אינדקס" לפני כן.
- על אף הנקודה הקודמת, כל הסדרות הן חלק מאותו יקום וציר זמן, כך שכן מומלץ לצפות בכולן. סדרה אחת עשויה להציג קונספטים ודמויות שתפגשו שוב בסדרה אחרת ותוכלו להנות מהם יותר אם תהיה לכם את אותה היכרות מוקדמת.
- אם אתם צופים בהוצאות ה DVD/בלוריי, כל עונה כוללת גם כ 1-2 פרקי ספיישל קצרצרים המהווים מעין פארודיה/דיבוב מצחיק על סצנות מאותה העונה. דוגמה כזאת היא Toaru Majutsu no Index-tan שלוקחת סצנות מוכרות מהסדרה, רק שהופכת בהן את אינדקס ליצור קטנטן היושב על ראשו של טומה. הפרקים הללו הם לא חובה כמובן, אבל זכרו שאם אתם רוצים בכל זאת לצפות בהם (ואין סיבה שלא) כדאי לחכות לסוף העונה הספציפית אליה הם משויכים כדי להימנע מספוילרים.
הסדר הכרונולוגי הפשוט

סדר זה ידוע גם כ "Railgun First", כיוון שהוא מתחיל מהעונה הראשונה של "ריילגאן". היתרון בסדר הוא גם הפשטות שנותנת הכרונולוגיה וגם העובדה שבארק האמוציונלי ביותר של הסדרה, "ארק האחיות", אתם מגלים את כל הפתרון לתעלומה ביחד עם דמותה של מיסאקה העומדת במרכז הארק, זאת כיוון שאין לכם ידע קודם.
כמו כן, ההתחלה מ"ריילגאן" יכולה להיחשב קלה יותר כיוון שזו מתרכזת בצד המדע של העולם בלבד, כך שהיא פחות מעמיסה בפרטים ותוכלו להבין כיצד צד אחד של העולם מתנהל לפני שמכניסים לכם גם את האלמנטים של הצד השני – הקסם.
יתרון נוסף הוא שהיא משאירה את אירועי הקליימקס לסוף. העונה השלישית של אינדקס מתרחשת אחרונה על ציר הזמן ובה האירועים הגדולים ביותר החותמים את סיפורן האישי של הדמויות, כך שישנו היגיון לשמור אותה לסוף.
הסדר הוא:
- Toaru Kagaku no Railgun
- Toaru Kagaku no Railgun S
- Toaru Majutsu no Index
- Toaru Kagaku no Accelerator
- Toaru Majutsu no Index II
- Toaru Majutsu no Index Movie: Endymion no Kiseki
- Toaru Kagaku no Railgun T
- Toaru Majutsu no Index III
הסדר הכרונולוגי המלא

מכיוון שישנם לא מעט אירועים המתרחשים במקביל בין הסדרות, הסדר הכרולוגי הפשוט אינו נותן באמת את רצף האירועים כולו בצורה כרונולוגית, וכאשר תעברו בין סדרה אחת לאחרת עדיין תעשו קפיצות מסוימות בזמן. היתרון בכך הוא שמכיוון שלכל סדרה ישנו הסיפור שלה אותו היא רוצה לספר, אתם מתרכזים אך ורק בו, בנושאים וברעיונות שלו, ולא קופצים בין דמויות ואירועים בעלי הקשר אחר כל הזמן.
אם בכל זאת אתם מעדיפים לחוות את Toaru כולה כסדרה אחת גדולה של 159 פרקים (פלוס סרט) הכוללת הסתעפות של כמה קווי עלילה במקביל, ישנה האפשרות לעשות זאת באמצעות הסדר הכרונולוגי המלא שמפרק את הסדרות השונות לרמת הפרק.
כדי לחסוך בהקלדה (וכי מישהו אחר כבר טרח לעשות זאת ואפילו בדק תאריכים כדי לוודא שזהו אכן הסדר), אצרף קישור לתמונה הבאה המציגה את אותו סדר כרונלוגי מלא:

(הקרדיט למשתמש Aniosophy מרדיט, בקישור הבא תוכלו למצוא הסברים שלו לכיצד מצא והחליט על התאריכים ברשימה)
הסדר המומלץ – סדר היציאה

סדר הידוע גם כ "Index First", כיוון שבו מתחילים באינדקס.
היתרון המובהק בסדר זה הוא שאתם לא צריכים לשבור את הראש, רק לעקוב אחרי הרשימה כפי שהיא מוצגת ב"ציר הזמן" למעלה ולצפות בסדרות שם אחת אחרי השניה לפי הסדר בהן שוחררו. נכון, זה לא כרונולוגי, לכן יהיו קפיצות מסוימות בזמן, אבל לא קשה להבין מתי כל אירוע מתרחש.
כמו כן, סדר זה הוא הבטוח ביותר מבחינת האופן בו אתם אמורים להיחשף לשלל האלמנטים השונים בעולם – לאופן בו הוא פועל, לדמויות שבו, לארגונים השונים ולרעיונות כלליים וקונספטים המנחים את הסיפור. העונה הראשונה של אינדקס למשל תיתן לכם את הבסיס כדי להבין הן את צד המדע של העולם והן את צד הקסם, ועל אף שמדובר בעומס מסוים של פרטים (כאמור לעומת התחלה עם "ריילגאן"), זוהי כנראה ההצגה הטובה ביותר של העולם הזה עבור מי שנחשף אליו לראשונה. היא מסבירה הכל לפרטי פרטים ולא מפילה עליכם בהמשך מערכת קסם שלמה שלא ידעתם על קיומה.
כמו כן, עבור כל דמות חדשה שתתקלו בה, זו תהיה הפעם הראשונה בה היא מוצגת לסיפור (גם אם כרונולוגית היא הייתה פעילה עוד קודם לכן), כך שתקבלו את ההיכרות הראשונית הנדרשת איתה כדי להבין מי היא ומה מטרתה, מה שדיי קריטי בעולם בממדדים שכאלה שבשלב מסוים נהיה קשה לעקוב אחר כל הנפשות הפועלות בו. העולם של Toaru מכיל עשרות רבות של דמויות שונות וגם לא מעט ארגונים ומושגים שיש להכיר (וזה לגמרי הולך ומסתבך ככל שמתקדמים), כך שהסדר הנוכחי בהחלט מקל על ההבנה.
אמנם אין כאן בנייה לקראת סוף כלשהו, שכן העונה השלישית של אינדקס אינה האחרונה שיצאה, אבל סדר זה, המתחיל עם "אינדקס", הוא הכי עושה שכל בעיניי, ולו משום שהוא הכי קרוב לסדר היציאה של חומר המקור. זהו סדר ששם את "אינדקס" במרכז, כאשר יתר הסדרות מהוות יותר ריענון בין עונה לעונה והרחבה על אירועיה, כפי שהסיפור באמת בנוי. על אף שלא כולם אוהבים דווקא את "אינדקס" (וגם אני באופן אישי מעדיף את "ריילגאן" בהרבה), אין ספק שהיא זו המכילה את קו העלילה המרכזי ועושה את השינויים וההתקדמות הגדולים ביותר, כאשר יתר הסדרות הן יותר לווינים הסובבים סביבה ומרחיבים על העולם והדמויות שלה.
אפשרויות נוספות

שלושת הסדרים הנ"ל הם המרכזיים עליהם מדובר בדרך כלל כאשר מתנהלים דיונים על האנימה, אך ארצה לסייג. בניגוד לפרנצ'ייזים אחרים שסיקרתי, הסדר ב Toaru לא מאוד קריטי כל עוד אתם שומרים על הסדר הפנימי של כל סדרה וסדרה בה (כלומר לא צופים בעונה שניה של "אינדקס" לפני הראשונה לדוגמה). כאמור, כל סדרה היא עדיין יצירה בפני עצמה, אין בה ספוילרים ממשיים לסדרות האחרות, ולכן ניתן לעשות התאמות ולשנות דברים לפי ראות עיניכם. אם אתם רוצים לשמור על היתרונות של האופן בו מוצגים האלמנטים המרכזיים בסדר היציאה לדוגמה, ורוצים לשנות כדי להפוך אותו ליותר כרונולוגי, זה אפשרי. או אם לדוגמה אתם רוצים לחוות את "ארק האחיות" באינדקס וב"ריילגאן S" כמה שיותר קרוב ולצמצם סדרות שיחצצו ביניהן, גם זה אפשרי.
אילוצים מרכזיים שהייתי לוקח בחשבון במקרה זה:
- להתחיל מצפייה בעונה הראשונה של "אינדקס" – כדאי כדי לקבל כאמור את החשיפה המיטבית לעולם
- צפייה בעונה הראשונה של "אינדקס" לפחות לפני "אקסלרייטור" – חובה כדי להבין את נקודת המוצא של "אקסלרייטור", כיוון שזו לא מסבירה דבר על מצבם של הדמויות המרכזיות ומי הן.
- צפייה בעונה השנייה של "אינדקס" לפני "ריילגאן T" – כדאי כי ישנו אירוע המתרחש בין "ריילגאן S" ל"ריילגאן T" המסביר את מצבה של אחת הדמויות בתחילתה של "T".
- צפייה ב"ריילגאן S" לפני העונה השלישית של "אינדקס" – כדאי כי "ריילגאן S" מציגה חלק מן הדמויות המשתתפות בעונה השלישית של "אינדקס", זו כבר לא טורחת להסביר מי הן ומדובר בעונה העמוסה ביותר מבחינת כמות הדמויות.
- צפייה ב"אקסלרייטור" לפני "ריילגאן T" – כדאי בגלל דמויות שמוצגות ב"אקסלרייטור" ומופיעות שוב ב"ריילגאן T", גם עם אזכורים לאירועים שקרו איתן בסדרה ההיא.
בהתחשב באלה תוכלו למשל להגיע לסדר הבא:
- Toaru Majutsu no Index
- Toaru Kagaku no Railgun
- Toaru Kagaku no Railgun S
- Toaru Kagaku no Accelerator
- Toaru Majutsu no Index II
- Toaru Majutsu no Index Movie: Endymion no Kiseki
- Toaru Kagaku no Railgun T
- Toaru Majutsu no Index III
או לסדר הבא:
- Toaru Majutsu no Index
- Toaru Kagaku no Railgun
- Toaru Kagaku no Railgun S
- Toaru Majutsu no Index II
- Toaru Majutsu no Index Movie: Endymion no Kiseki
- Toaru Kagaku no Accelerator
- Toaru Majutsu no Index III
- Toaru Kagaku no Railgun T
וכמובן שאפשר לייצר דוגמאות נוספות.
אני עדיין חושב שסדר היציאה הוא הבטוח ביותר וחוסך כאבי ראש מיותרים, וששינוי שלו לא באמת נותן שום דבר שמצדיק חריגה מחזונם של היוצרים, אבל כאמור – זה בהחלט לא קריטי ונתון לשיקולכם ובהתאם למה שחשוב יותר לכם.
שאלות נפוצות
שמעתי ש"אינדקס" לא טובה ואני מעוניין לצפות רק ב"ריילגאן", זה אפשרי?
התשובה היא כן. כל אחת משתי הסדרות דיי עומדת בפני עצמה ומציגה עלילה עם התחלה, אמצע וסוף. ישנם נקודות מסוימות ופערים שיתפספסו, אבל הם לא מהותיים כדי להבין את ההתרחשויות.
עם זאת, זה לא משהו שהייתי ממליץ עליו. אני כן חושב שישנם יתרונות לצפייה בפרנצ'ייז כולו ברמת הכרת העולם לפרטים והנפשות הפועלות בו וכן הבנה של רפרנסים קטנים המבליחים פה ושם. אני ממליץ לפחות לצפות בעונה הראשונה של "אינדקס", ולו בשביל ההיכרות הראשונית עם העולם דרכה וצפייה ב"ארק האחיות" גם מזווית הראיה של טומה.
גם ההפך הוא נכון, תוכלו לצפות ב"אינדקס" בלי "ריילגאן" ועדיין להבין את רוב מה שחשוב. אני ממליץ שלא לעשות כך, כי אז תפספסו את ההצגה של חלק מן הדמויות לסדרה, בעיקר אלו המופיעות בעונה השלישית והעמוסה בדמויות ואירועים ממילא.
האם קיימים פילרים שניתן לדלג עליהם?
קיימים פילרים ב Toaru Kagaku no Railgun בשתי העונות הראשונות, כפי שמצוין בציר הזמן. באופן אישי אני ממליץ שלא לדלג. מדובר בפרקים לא רעים בכלל, לדעתי חלקם גם מוסיפים השלמה יפה וביטוי למסרים המוצגים בארקים שהם קאנון. מדובר בפרקים בודדים גם, כך שאין כאן השקעה משמעותית של זמן. שימו לב שהפילרים עצמם כן מתייחסים לאירועים שקרו בארקי פילרים קודמים, כך שלדלג על ארק אחד ולא על אחר עשוי להיות מבלבל.
גם הסרט של "אינדקס" הוא פילר, עליו כן ניתן לדלג בלי לחשוש כיוון שלא מזכירים את מה שקרה בו בשום נקודה בהמשך. כמובן, מדובר בחוויה הקולנועית היחידה של הפרנצ'ייז שאולי תהנו ממנה יותר ממני (שבאופן אישי פחות אהבתי) ולא מדובר בהשקעה גדולה של זמן – אז גם במקרה הזה לא הייתי מציע לדלג אלא אם ממש אין לכם כוח. במקרה הרע, תמיד אפשר גם לדלג ולחזור לזה בשלב מאוחר יותר.
האם צפויות סדרות אנימה נוספות בעתיד?
נכון להיום טרם הוכרזו סדרות חדשות, אך סביר להניח שכן. כפי שהוצג בחלק המבוא, ישנו המשך ל"אינדקס" בלייט נובל שניתן יהיה לעבד, וכן סדרות ספינאוף נוספות שטרם קיבלו עיבוד.
לכל הפחות, עונה שניה ל Toaru Kagaku no Accelerator נרמזה בפרקה האחרון של האנימה, כך שסביר מאוד שתהיה כזו והיא תעבד את שארית המנגה.
הכתבה תמשיך להתעדכן בעתיד במידת הצורך. שאלות נוספות או דעות שלכם בנושא מוזמנים לכתוב בתגובות ואשמח לענות כמיטב יכולתי.
האמת צפיתי בכמה פרקים של אינדקס לפני המון זמן ולא נהניתי כלכך,אבל עכשיו שיש מדריך מסודר אוכל לעשות ריוואטץ' מסודר לפיו,וכן לפי הביקורות שכתבת הבנתי שהאנימה לא כזו עושה חסד עם הלייט נובל/מנגה ועדיף לקרוא אותם.
אצפה מתי שהוא ואחליט לבד
אהבתיאהבתי
תהיה עונה 4 לריילגאן?
אהבתיאהבתי
בינתיים לא הוכרזה עונה רביעית, אבל מכיוון שהמנגה עוד ממשיכה לצאת סביר להניח שתהיה כזאת מתישהו.
אהבתיאהבתי
מה גם שריילגאן במנגה סיימה את הארק שאחרי Dream Ranker כבר, ובהתחשב בשתי העונות הראשונות שהיו ארק מנגה + ארק מקורי, אז יש להם מספיק חומר כבר עכשיו לעונה נוספת.
אהבתיאהבתי
ידוע לך אם המנגה ממשיכה לעלות?
אהבתיאהבתי
כמו שכתבתי, המנגה עוד יוצאת, כלומר ממשיכה להתפרסם, אז אם לזה אתה מתכוון כשאתה אומר "לעלות" התשובה היא כן.
אם לא זו הכוונה מוזמן לחדד את השאלה כדי שאבין.
אהבתיאהבתי