אני לא מהחובבים הגדולים של רשימות Top. אני אף פעם לא מסכים עם אלו של אחרים ואף פעם הם לא מסכימים עם שלי, ודיי בטוח שזה יהיה המצב גם עם הרשימה הבאה. בכל זאת, חשבתי שיהיה נחמד לחגוג את סיומה של Fate/stay night (ואולי של הסדרה המרכזית כולה? לא שאין אפשרות להוציא סדרות אנימה נוספות) הקרב ובא עם הוצאתו לבלוריי של הסרט השלישי בטרילוגיית Heaven's Feel, עם רשימה שכזו – אבל לא רק. כפי ששמתם לב הרשימה מחלוקת לחלקים, ביניהם יפורסמו פוסטים נוספים הקשורים לפרנצ'ייז שהייתי צריך לכתוב כבר מזמן וטרם יצא לי לעשות זאת. הפוסטים יפורסמו באופן יומי במהלך השבוע הקרוב שיוקדש כולו ל Fate, כאשר שיאו של ה"פסטיבל" הזה יהיה הסקירה על הסרט השלישי (שלא מבטיח בדיוק מתי היא תעלה, זה כבר תלוי בכמה זמן יקח לי לכתוב אותה ובמתי אתחיל את הכתיבה – מה שעשוי להידחות כתלות בכמות הפעמים בהם אצפה בסרט עד שימאס לי לפני כן). מה לעשות – אני אובססיבי.
אז בואו נתחיל! הפרנצ'ייז של Fate הוא רחב לא רק בסדרות שלו, אלא גם בשירים ובאומנים המבצעים אותם. החל מטאינאקה סאצ'י שפתחה את הויז'ואל נובל המקורי עם "Disillusion" הקלאסי ועד להקת Kalafina (שכבר הספיקה לקום ולהתפרק במהלך השנים) וזמרות כמו ליסה ואיימר ששיריהן מככבים בעיבודים המודרנים. יש כאן מכל טוב וניסיתי להגיע לכל סדרה, סרט או משחק כדי לייצר רשימה שבאמת תעשה חסד עם כולם (ומבלי לכלול יותר מדי גרסאות שונות של אותו השיר, כי גם זה לא חסר). כמו כן, כאשר קיים כזה, העדפתי לכלול את הגרסה הכוללת את הקליפ כפי שהופיע במקור. אז מבלי לקחת יותר מדי ברצינות את הסדר ואת העובדה שבוודאי השארתי שירים טובים מאוד מחוץ לרשימה, אלו עשרת המקומות האחרונים שנבחרו (המוכרים יותר עוד יגיעו בהמשך, אל דאגה):
מקום 50: Kumo no Kakera
(Tainaka Sachi)
שיר הסיום השני של Fate/stay night TV Reproduction, שני פרקי הריקאפ שיצאו ל Fate/stay night ב 2010 בכוונה לרענן את הצופים לקראת הסרט של Unlimited Blade Works שהגיע מאוחר יותר באותה שנה. כמו כל פרויקט ריקאפ, אין הרבה סיבות לצפות בו – אבל טוב שהוא קיים ולו בשביל השיר הזה.
מקום 49: Kaleidoscope
(ChouCho)
שיר הסיום של הסרט Fate/kaleid liner Prisma☆Illya Movie: Sekka no Chikai מ 2017. אני עדיין מחכה להמשך הסיפור.
(אזהרת ספוילרים לסרט בסרטון המצורף, כי לא מצאתי אחד אחר)
מקום 48: Hoshi ga Furu Yume
(Eir Aoi)
שיר הסיום הראשון של Fate/Grand Order: Zettai Majuu Sensen Babylonia שיצאה ב 2019, הראשונה כנראה מבין סדרות רבות שעוד יעבדו את עלילת המשחק הזה בעתיד.
מקום 47: Code
(Tainaka Sachi)
הפתיח של משחק המכות Fate/unlimited codes שיצא ב 2008 לקונסולת ה PS2. לא יצא לי לשחק (וגם לא קיבלתי את הרושם שהפסדתי יותר מדי), אבל את השיר מאוד אהבתי.
מקום 46: Imitation
(Tainaka Sachi)
הפתיח (או לפחות כך רשום ב MAL, אישית לא שמעתי אותו בשום מקור חוץ מבטריילר) של הסרט Fate/stay night Movie: Unlimited Blade Works מ 2010. עוד סרט שהוא יותר ריקאפ של הסיפור (אם כי להגנתו – אחד מושקע) מאשר ניסיון לספר אותו באמת, אבל גם כן אחד שהביא איתו תוספת מוזיקלית מבורכת.
מקום 45: Hikari
(Jyukai)
שיר הסיום השני של Fate/stay night שהושמע באופן חד פעמי, בסופו של פרק 14 הזכור לטובה. מסוג הדברים ששמורים לאירועים מיוחדים שכאלה.
מקום 44: Nisha Senitsu
(Rokka)
הרבה שירים יש למשחק הגאצ'ה Fate/Grand Order, אבל מבין אלו המשויכים לאיוונטים זהו היחיד שהצליח למצוא את דרכו לרשימה. מדובר בשיר שהופיע ברקע הפרסומת לאיוונט ה GUDAGUDA השלישי של המשחק (2018 ביפני, 2020 באמריקאי). את אוקיטה אלטר לצערי לא קיבלתי באותו איוונט. אני עדיין מדוכא מזה…
מקום 43: Prover
(milet)
שיר הסיום השני (והטוב יותר) של Fate/Grand Order: Zettai Majuu Sensen Babylonia.
מקום 42: Tell me
(milet)
במאבק צמוד עם קודמו מבית אותה להקה, ניצח שיר הסיום השלישי של Fate/Grand Order: Zettai Majuu Sensen Babylonia מ 2019, אשר הופיע באופן חד פעמי בסופו של פרק 16.
מקום 41: Open the Doors
(Aimer)
הופעה ראשונה (ורחוקה מלהיות אחרונה) של איימר ברשימה הזאת. מדובר בשיר הסיום עבור גרסת ה PS-Vita המוחדשת שיצא לנובלה הויזואלית Fate/Hollow Ataraxia ב 2014. מתי אנימה?
עצם זה שהעשיריה האחרונה מתוך 50 שירים כוללת את שני השירים של Millet ושיר אחד של Aimer מורה על הממדים (ומספר רגעי השיא הרבים) שהפרנצ'ייז זה הגיע אליהם. וזה עוד לא מזכיר את הtracks האינסטרומנטליים הרבים שנמצאים לאורך הסדרות השונות.
אהבתיLiked by 1 person
כל כך לא באלי שפייט יסתיים בעיקר לא הסדרה המרכזית
אני מקווה שפייט תמשיך בתור סדרה קאנונית
אהבתיאהבתי