אני שוב כאן.

פרטים בהמשך הפוסט.


אז כן, ה 5 בפברואר הגיע וכמו שהודעתי – הבלוג חוזר לפעילות.

טוב כמעט. תקופת המבחנים לצערי תימשך עבורי מספר ימים נוספים יותר מהמתוכנן, כך שעדיין אהיה פחות זמין לפניות והסק"ש הקרוב ידחה שבוע נוסף – ב 12.2 אחזור לשגרה באופן מלא. בינתיים ישנן סקירות ופוסטים שהספקתי להכין בחלונות הזמן שהיו לי פה ושם, ואלו יעלו במשך הימים הקרובים, כך שלא תרגישו שאני לא באמת כאן (:

במשך הפסקת המבחנים ותקופת העומס שהייתה לפניה (שלא אפשרה לי לעדכן באופן תדיר) צברתי לא מעט פערים בצפייה/קריאה. לשמחתי אני חוזר אליכם לאחר שכמעט כל הפערים הושלמו (ומאמין שהיתר יושלמו סופית עד השבוע הבא) ואני יכול כעת להתפנות לגמרי לדברים חדשים.

בקשר לסקירות שעליי להשלים – אני לא רוצה לצאת בהצהרות והבטחות שהכל יושלם בין לילה. תהליך הכתיבה לוקח זמן, וכאשר אני נדרש לכתוב לאחר הפרש זמן שכזה, כאשר החוויה מהאנימה/מנגה אינה טרייה לחלוטין, זה פחות אידיאלי מבחינתי ומעט מקשה על העניין. כדי לא לפגוע גם בסקירות עתידיות – אתן עדיפות גבוהה יותר למה שאצפה בו החל מעכשיו ואת ההשלמות הנ"ל אכניס אם וכאשר יתאפשר (כך שאם במקרה אתם מחכים לסקירה על סדרה שסיימתי מהסתיו, כנראה שתאלצו להמתין בסבלנות). מקווה שעם הזמן הכל יושלם ועל הצד הטוב ביותר.

התוכניות לעתיד הקרוב (מהרגע שאחזור לפעילות מלאה) הן לעקוב אחר לו"ז הצפייה/קריאה החדש שהולך ללוות אותי כנראה במשך כל 2019 (אם כי יתכן שבסתיו אעצור שוב לעשות מרתון השלמות לקראת סיכום השנה – אבל עוד מוקדם לחשוב על זה).

הרציונאל מאחורי הלו"ז החדש: בשנה הראשונה לבלוג פעלתי במתכונן של צפייה ב 4 סדרות שבועיות והקדשת יום בשבוע לסדרה ישנה יותר (וצפייה בפרקים נוספים שלה מתי שהתאפשר), אותה כיניתי "סדרה חופשית". הצפייה התפרסה על חמשת ימי השבוע (ראשון עד חמישי) ואת יום שישי הקדשתי לקריאת 5 פרקי מנגה. בפועל נוצר מצב בעייתי מכמה בחינות:

  • ימים שהיו עמוסים מידי עבורי גרמו לי לפתוח פערים שהיה קשה להשלים לאחר מכן.
  • נוצר חוסר איזון בין סדרות ישנות שאני צופה בהן לסדרות חדשות (כאשר החדשות תפסו את מירב הזמן שלי) וזו לא ממש מה שקיוויתי שיקרה.
  • בכל פעם שהסתיימה לה עונת שידור הוצפתי ב 3-4 סקירות שאני צריך למצוא זמן לכתוב במקביל.
  • קריאת מנגה התבררה כבעייתית בפורמט הזה, שכן אורכי הפרקים משתנים מסדרה לסדרה ולעיתים בצורה דרמטית אפילו בתוך הסדרה עצמה (לקרוא 5 צ'אפטרים בני 20 עמודים ביום אחד זה אפשרי, אבל כאשר מתחילים להגיע לכאלו בני 50 ו 70 עמודים זה כבר סיפור אחר לגמרי).

אני חושב שפורמט הלו"ז הקודם דיי הוכיח את עצמו מבחינת כמות הסדרות שסיימתי בסופו של דבר, ותמיד יכול להיות שאחליט לחזור אליו, אבל כרגע אני רוצה לנסות כיוון חדש שלדעתי בעל פוטנציאל להיות נוח יותר גם מבחינת חווית הצפייה/קריאה שלי וגם מבחינת הכתיבה השוטפת בבלוג. כמו כן, המבנה החדש מביא איתו מענה לדילמה נוספת שתמיד הציקה לי – והיא מתי ועל חשבון מה אוכל להתפנות גם להמלצות שניתנות לי מכל עבר. מעכשיו קיים מקום קבוע בלו"ז להמלצות שלכם, וכל כמה זמן נקבע יחדיו (כפי שמפורט בלו"ז) באילו מההצעות שלכם אצפה.

למען הסר ספק: כרגע אקח מהסקר האחרון את שלושת ההצעות המובילות שהיו (נכון לרגע סגירת הסקר, הצבעות שהיו לאחר מכן לא נחשבות):

  • Sangatsu no Lion
  • Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu
  • Yahari Ore no Seishun Love Comedy wa Machigatteiru.

כאשר אסיים אותן אאסוף הצעות מחדש ונבצע סקר נוסף.

סקר שכן ארצה לבקש את עזרתכם אליו כבר מעכשיו הוא לגבי מנגה – ואתם כבר מוזמנים להציע בפוסט זה אילו מנגות תרצו שאקרא ואסקר (עם/בלי פירוט – לגמרי לבחירתכם). ניתן יהיה להציע הצעות עד ה 12.2 בחצות, כאשר ב 13.2 אכין את הסקר בדומה לפעם הקודמת.

כל הצעה/הערה/פידבק כלשהו בקשר ללו"ז החדש, לאופן ניהול הסקרים, או לבלוג בכלל תתקבל בברכה. אני תמיד שמח לשמוע את דעתכם.

מקווה שהסמסטר הקרוב יהיה יותר שפוי מקודמיו – כך או כך הוא האחרון. בינתיים אני שמח לחזור. יש לי המון תוכניות להמשך שאני ממש מקווה שיתממשו, ואני חדור מוטיבציה לגרום לכך ש isogashii של 2019 יהיה פעיל וברמה גבוהה יותר משהיה עד כה.

2 תגובות בנושא “אני שוב כאן.

  1. המלצות מנגה!!

    איזה כיף! אני תמיד אוהב להמליץ לך, לא כל פעם יש לי הזדמנות להשפיע על תכנים של בלוג.
    אני מנסה לא להגזים עם כמה שאני דוחף לך – כי בכל זאת ההמלצות שבחרת לסדרות גם נתמכו על ידי, אבל אני כן רוצה שתקבל מענה קהילתי כלשהו לבקשות שלך (בהתחשב בכך שרוב קהל הקוראים כאן לא מגיב אקטיבית, מה שמובן לחלוטין כמובן).

    אם מישהו אחר מגיב חוץ ממני, עדיף לתעדף את ההצעות שלהם; אבל אולי אצליח לממש את התקוות של כמה מהקוראים השקטים עם ההמלצות שלי.

    בכל מקרה, כבר קראת כמה המלצות מנגה שלי בעבר – ממה שראיתי קורוסאווה קלעה לטעמך יותר מאשר פנג שן ג'י, אבל כן התלהבת מקליימור – אז אמליץ על סדרה אחת ארוכה ואחת קצרה ומקורקעת יותר בניסיון לקלוע יותר לטעם שלך.

    המנגה הראשונה שאני מציע היא מנגת באטל שונאן נהדרת ואנדרייטד במיוחד בשם PSYREN. ספק אם שמעת עליה בעבר, שכן זו אחת מהיצירות הפחות מוכרות שיצאו משונאן ג'אמפ, אבל היא מאוד מומלצת.
    עדיף להיכנס אליה עם כמה שפחות ידע, אבל עקרונית מדובר בקאסט של מתבגרים שנשאב לתןך אתגר על טבעי שמתגלה כקצת גדול עליהם. הקונספט של הנרטיב מרתק ומשלב הרבה מוטיבים מעניינים, והקאסט צבעוני ומהנה. לא סדרה ארוכה מדי, והיא בהחלט שווה את ההשקעה. מומלץ מאוד.

    המנגה השנייה שאציע היא יצירת מופת מבית המנגקה של אויאסומי פונפון, שנקראת סולאנין. מדובר במנגה הראשונה שהוא כתב, ולמרות הבוסריות ניצוצות הכישרון שלו בוהקים בתוכה. מדובר בסיפור מציאותי ואמין על צעירים בשלב המערער והבעייתי של חייהם, גיל הסטודנטים והמעבר לחיים בוגרים. ההצלחות, הכישלונות, העבודה ומערכות היחסים – ניכר שיש הרבה לב בסדרה וניסיון להביא את הסוגיות האלה בצורה נקייה ומעוררת הזדהות.
    עם דמויות מקסימות, עלילת סלייס אוף לייף התחלתית שמתפתחת להרבה יותר ובסיס רגשי חזק מאוד – אני ממש מקווה שתיתן לה צ'אנס, ואני בטוח שגם קיבלת את ההמלצה הזו בעבר.

    אסיים עם אלה, בתקווה שעוד יגיבו עם המלצותיהם – וגם אם לא זה אחלה ספתח לשנה נוספת של מנגה עבורך. בהצלחה עם הבלוג ב2019!

    Liked by 1 person

  2. אני חושש שלא אוכל לתרום הרבה בתחום הזה. אני לא קורא הרבה מנגה, וגם מה שאני קורא הוא פעמים רבות חומר-המקור של אנימה סיימתי לצפות בה.
    למרות זאת, אתרום כמה הצעות למנגה:

    – Uzumaki
    מנגת אימה מאת Junji Ito, אחת מיצירותיו האייקוניות ביותר, על עיר הרדופה בספירלות, כיד הדמיון הטובה.

    – Kingdom
    מנגה מזאנר הSeinen המספרת על נער השואף להיות הגנרל האגדי של אימפריית סין, ומלווה את המסעות והקרבות המובילים להגשמת חלומו הגדול. המנגה מבוססת על אירועים היסטוריים מתקופת איחוד סין, ורוב הדמויות בה הן דמויות הסטוריות עליהם אפשר אפילו לקרוא בויקיפדיה, (אבל ממש לא מומלץ, זה עושה הרבה ספויילרים).
    זו אחת המנגות הכי פופולריות ביפן (ואני משער שגם בסין היא הולכת לא רע) שלא קיבלה תרגום רשמי במערב, וחבל.
    זה גם אחד הדוגמאות היחידות שקראתי שבה מפתחים את אסטרטגיית המלחמה בצורה רצינית- קרב כמו בימים הטובים של צבא מול צבא, והראשון שמשיג את ראש הגנרל היריב מנצח את הקרב.

    – Oyasumi Punpun
    יתכן שזהו המגנום-אופוס של Inio Asano. מה כבר לא נאמר עליה. היא מדהימה, היא מדכאת, היא סוראליסטית.
    סיפור הגדילה של ילד בשם punpun, החי בעולם מציאותי ומנוכר. בניגוד לעולפ המאוייר בצורה סופר-ריאליסטית הילד מצויר בתור ציפור.
    להכין את הממחטות.

    Liked by 1 person

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s