שלום לכולם וברוכים הבאים לפוסט הראשון בפינת הסיקור השבועי של הבלוג (:
בפינה זו אסקור כמה מהכתבות הבולטות במהלך השבוע שתפסו את תשומת ליבי בנושא האנימה, המנגה ומה שמסביב (כל עוד יש לי מה להגיד בנושא, אם פורסמה ידיעה למשל על סדרה שלא צפיתי בה, היא לא תדובר כאן). אין כאן כוונה להתחרות באתרי חדשות או לדבר על כל דבר קטן שהתפרסם, אלא להתרכז בכמות מצומצמת שניתן יהיה לדון בה.
את הספירה כפי שאתם רואים בכותרת, אעשה לפי מספר השבוע בשנה הלועזית, ולא לפי מספר הכתבה. כלומר זוהי הכתבה הראשונה בפינה זו, המדברת על שבוע מספר 45 (החל בין התאריכים 5.11.2017-11.11.2017) מתוך 52 השבועות בשנת 2017.
לפני שאתחיל אני אזכיר שוב שהסיבה שלא נוספה עדיין עוד סקירה של אנימה/מנגה היא כיוון שעוד לא סיימתי אחת נוספת מאז Kakegurui. אם קראתם את לו"ז הצפייה/קריאה אתם כנראה מבינים שהזמן בין סקירה לסקירה עשוי להיות מעט ארוך (בתלות באורך הסדרות שאני צופה בהן, שכרגע הקצרה ביותר היא בת 24 פרקים), אך אל דאגה, גם זה יגיע. בינתיים אני אשתדל למלא את הבלוג בתוכן מסוג אחר, לדוגמה כמו הכתבה שעלתה בלילה שברביעי בלילה (טכנית חמישי) שאם פספסתם אתם מוזמנים לקרוא. כתבה נוספת כבר נמצאת בתכנון, ואם לא אהיה יותר מידי עסוק, היא צפויה לעלות לקראת אמצע השבוע. אם יהיו לכם רעיונות לכתבות נוספות או פינות נוספות שניתן להוסיף, אשמח לשמוע.
אז אחרי שסיימנו את כל ההקדמה, בואו נתחיל לדבר על מה שהיה לנו השבוע.
הנפילה של קראנצ'ירול
השבוע נפתח בסימן לא ממש טוב לחובבי האנימה (או לפחות לאלו שאינם פיראטים) כאשר שירות הסטרימינג הגדול Crunchyroll הותקף על ידי תוכנה זדונית שבקשה מהמשתמשים להוריד נגן מדיה חדש. בקראנצ'ירול מיהרו להודיע למשתמש להימנע מהורדת התוכנה, ואף מכניסה לאתר באותו יום. למחרת חזר כבר האתר לתפקוד מלא ובקראנצ'ירול פרסמו הנחיות כיצד לטפל בתוכנה הזדונית במידה ובכל זאת הורדתם אותה למחשבכם (מצורף בקישור לכתבת המקור למטה).
פריצה לשירות כה גדול עם כמות כה גדולה של משתמשים זה לא דבר נעים במיוחד, לא למשתמשים ובטח לא לחברה שהמוניטין שלה נפגע, אבל אני לא צופה פגיעה גדולה לקראנצ'ירול בעקבות האירוע. בסך הכל מהירות הטיפול והמענה הייתה דיי גבוהה, עכשיו רק נשאר לקוות שהופקו לקחים כדי להימנע מבעיות כאלה בעתיד.
כתבת מקור:
Power Up לדרגון בול – מתחזקת בזירת המשחקים, האנימה תמשיך מעבר לתחזיות
אם זה לא היה ברור עד עכשיו – דרגון בול זה לא פרנצ'ייז שמתכוון למות בזמן הקרוב. גם הרבה אחרי שהסתיימה לה DBZ (וגם GT, לאלו מאיתנו שלא מתכחשים לקיומה), המשיכה הסדרה הוותיקה להיות שחקן חזק בתחום משחקי הקונסולה, ובשנים האחרונות חזרה לחיינו עם סרטים וסדרת המשך שנמשכת כבר קרוב לשנתיים וחצי וזוכה לנתוני רייטינג מרשימים.
כשהוכרזה דרגון בול סופר, קיבלנו הערכה שלסדרה יהיו כ 100 פרקים. כעת, כשהמספר הזה כבר מזמן מאחורינו, ראיון חדש שמביא אתר ספרדי בשם Mision Tokyo עם הבמאי הראשון של הסדרה – קימיטושי צ'יאוקה, והמפיק הנוכחי – הירויוקי סאקוראדה, חושף לראשונה אמירות חדשות בנוגע לעתיד הסדרה. בראיון אומרים השניים שהארק הנוכחי – "טורניר העוצמה" (Chikara no Taikai) יימשך לפחות עד מרץ 2018 (כלומר לפחות עוד 15 פרקים). כמו כן כשנשאלו אם הארק הזה יהווה את סיום הסדרה – התשובה הייתה חד משמעית לא. לטענתם, כרגע לא ידוע מתי ואיך אמור להיחתם הסיפור, אבל מה שבטוח – בחודשים הקרובים הוא לא צפוי להסתיים.
ואם אתם צריכים הוכחה נוספת לדומיננטיות של הסדרה הוותיקה בשוק – חברת המשחקים Bandai Namco חשפה את רשימת עשרת הפרנצ'ייזים המובילים שלה במכירות משחקים ביפן לחצי הראשון של השנה הפיננסית (חודשים אפריל-ספטמבר), ובראשה עומדת כמובן, דרגון בול עם הכנסות של 43 ביליון ין. זהו הישג מרשים שכן משחקי הדרגון עקפו אפילו את משחקי הגאנדם הפופולריים שמגיעים למקום השני עם הכנסות של 32.7 ביליון ין. מיד אחרי גאנדם מגיעה וואן פיס עם 14.4 מיליון ין, בעוד שנארוטו משתרכת מאחור במקום השביעי עם 5.4 ביליון ין.
נתונים מרשימים אלה מגיעים ככל הנראה בעקבות ההצלחה האדירה של המשחק Dragon Ball Xenoverse 2 שיצא בסוף השנה שעברה לקונסולות הביתיות ולמחשב האישי ומאז המשיך להתעדכן בהרחבות נוספות, ואף שוחרר מחדש בספטמבר האחרון לקונסולת ה Switch הניידת של נינטנדו. בבאנדאי מעריכים שעד סוף השנה הפיננסית יגיעו הכנסות משחקי הדרגון בול ל 75.7 ביליון ין – ויש להם סיבה טובה להיות אופטימיים. משחק מכות חדש של הסדרה – Dragon Ball FighterZ שהוכרז בכנס ה E3 ביוני האחרון, עושה גם הוא את דרכו אל השוק וצפוי לנחות על המדפים בפברואר הקרוב. מאז הצגתו הראשונה המשחק עורר ציפיות רבות בקרב השחקנים הצמאים למשחק מכות רציני בדו מימד, ובכל טריילר חדש נראה שהציפייה רק הולכת וגוברת. גם השבוע שוחרר טריילר נוסף החושף עוד קצת על הסיפור ומצבי המשחק.
בתור מעריץ וותיק של דרגון בול, אני לא מאוד מופתע. מקצב ההתקדמות של הפרקים, היה דיי ברור שדרגון בול סופר לא עומדת להסתיים בקרוב. לא אגיד את דעתי המלאה על מה שמתרחש כרגע בסדרה (זאת אני שומר לכתבה על סיום הארק, שנראה שתגיע במרץ במקרה הטוב), אבל כן אגיד שאני קצת חושש מההמשך. דרגון בול סופר לא הצטיינה במיוחד לאורך הדרך, ואפילו אם היו לה את הרגעים שלה פה ושם (ולמען האמת יש מגמת שיפור בפרקים האחרונים), זה מתחיל להרגיש שאין ליוצרי הסדרה חזון ברור לאן הם רוצים לקחת אותה, ומבחינתם כמה שאפשר ככה טוב. אישית, הייתי מעדיף סיפור שלוקח את עצמו קצת יותר ברצינות עם השקעה קצת יותר על פיתוח הדמויות, כמו ש DBZ המקורית עשתה בזמנו. אבל אם כבר סופר, אני יותר מתעניין במנגה שמעבדת את הסיפור בצורה קצת יותר מעניינת (ובקצב הרבה יותר נורמלי) והחלה גם היא לאחרונה את ארק "טורניר העוצמה". המשך הסדרה לטווח כל כך ארוך מעלה תהיות לגבי סנכרון האנימה והמנגה, שפער דיי גדול כבר נפתח ביניהן – ואולי זה לא סימן טוב לגבי הקצב שיכול להיות איטי אף יותר מתמיד באנימה, או לחילופין אפילו מהיר יותר ממה שהוא כרגע במנגה. בכל אופן – אני אשאר לצפות (ולקרוא), כי דרגון בול זה דרגון בול ואין מה לעשות, אני אוהב את זה.
לגבי המשחקים, ב Xenoverse עדיין יצא לי לשחק לאחרונה (עד שהתחיל הסמסטר) ואני מקווה ש FighetZ לא בא להחליף את הסדרה הנוכחית, אלא להתווסף אליה. אישית אני יותר מתחבר למשחקיות התלת ממדית ולקונספט ש Xenoverse הציעה, גם אם היא נחותה יותר בתור משחק מכות. את FighterZ אני כנראה לא מתכוון לקנות, לפחות לא בהשקה, אבל מודה שהוא נראה מאוד מעניין (והגרפיקה – וואו!). אם ייצא לכם לשחק – אשמח לשמוע מה אתם חושבים.
כתבות מקור:
http://www.saiyanisland.com/2017/11/dragon-ball-super-universe-survival-saga-until-march-2018-future-of-series/
https://www.animenewsnetwork.com/news/2017-11-09/bandai-namco-dragon-ball-franchise-outperforms-gundam-this-year/.123715
בולרום – האנימה תעקוף את המנגה
אחת מסדרות האנימה שאני צופה בהן כרגע – Ballroom e Youkoso עתידה להגיע לסיום עוד כשישה פרקים, אך קוראי המנגה כבר יודעים ששישה פרקים זה אולי יותר מידי. ואכן, בהודעת טוויטר שצייצה היוצרת המקורית של המנגה – המנגקה טומו טאקאוצ'י, נאמר שהאנימה הולכת להמשיך קצת מעבר לחומר המקור.
החלטה זו היא בסך הכל הגיונית, שכן המנגה (שאותה אני לא קורא) נמצאת באמצע הארק הנוכחי, ובעקבות מצבה הבריאותי של טאקאוצ'י, תדירות יציאת הפרקים היא לא גבוהה במיוחד.
טאקאוצ'י הרגיעה ואמרה שתמשיך לעבור על המנגה, ושיתכן שחלקים מסויימים ממנה יהיו מעט שונים מאלה המוצגים בחלק זה של האנימה.
סוף מקורי הוא לא עניין נפוץ במיוחד בסדרות ספורט, בעיקר בשל נקודות היציאה הרבות שיש בסיפור המורכב מתחרויות (שכאשר אחת מסתיימת, ניתן לעצור את הסיפור שם), אבל הנקודה שאליה הגיעה בולרום אכן בעייתית בשביל פשוט לעצור. אני סך הכל שמח על ההחלטה, אך קצת מצר על כך שעונה נוספת לא נראה בקרוב, אם בכלל. כאמור, המנגה לא מתקדמת בקצב מהיר במיוחד, וידרש עוד זמן רב עד שיהיה חומר מספק לעונת המשך (וקודם צריך לסיים את החומר שתכסה העונה הזאת), אבל מי יודע, אולי יום אחד תגיע אחת כזאת. בינתיים, אני לא חושב שאעבור למנגה. סדרות שנוטות לצאת להפסקות ארוכות הן קשות לקריאה עבורי ואני מעדיף להתרכז בסדרות שהסתיימו. מה שכן, אם לא נזכה לעונת המשך באנימה, ברגע שהמנגה תסתיים אשמח להוסיף אותה לרשימת הקריאה. את דעתי המלאה על בולרום תוכלו לקרוא בסקירת סוף העונה שתגיע בסוף החודש הבא.
כתבת מקור:
וואן פיס במשחקים חדשים
בתור סדרת המנגה הפופולרית ביותר ביפן, נראה שלוואן פיס אף פעם לא ממש הלך בתחום המשחקים, לפחות ביחס לפרנצ'ייזים מצליחים אחרים. One Piece Burning Blood למשל שקניתי, קיבל ביקורות דיי גרועות, וזה מובן לי – לא יצא לי לשחק בו הרבה עדיין, אבל מהמעט שהתרשמתי ממנו הוא לא מדהים. כעת מחזירה חברת Bandai Namco את המשחק Pirate Warriors 3 (המעט יותר מוצלח לדעתי) ומשחררת אותו מחדש לקונסולת ה Switch. אבל משחקים ישנים כנראה לא ישנו את מצבו של המותג, ולכן הוכרז גם על משחק חדש, שכרגע ידוע רק בשם הקוד "Project Dawn" והדבר היחיד שהוצג ממנו זוהי תמונה של מאריג'ויס – ביתם של הטנריוביטו, העולה בלהבות כאשר דמות מסתורית עומדת באמצע הסצנה. כרגע לא ידועה אפילו הפלטפורמה שאליה ייצא המשחק, אבל אני מאוד מקווה שמדובר בפרויקט שאפתני לקונסולות הביתיות – כי וואן פיס אכן צריכה את זה. בינתיים אמשיך לפנטז על משחק בסגנון RPG שבאמת ינצל את העולם המדהים של וואן פיס, ואולי יום אחד משאלתי תתגשם.
משחק נוסף שהכריזו עליו בבנדאי יגיע דווקא אל הסמארטפונים שלנו, ושמו הרשמי הוא "One Piece Bounty Rush". המשחק ירוץ על IOS ואנדרואיד ויציג משחקיות של קרבות 4 על 4. המשחק עתיד לצאת ב 2018, אך אין עדיין תאריך מדויק. על המשחק הספציפי הזה קצת יותר קשה לי להגיד שאני סקרן לדעת. משחקי סמארטפון הם לא בדיוק כוס התה שלי, והיחיד שאני משחק בו כיום הוא Fate Grand Order, וגם זה דיי מעט ובעיקר באיוונטים. בכל זאת קשה להתעלם מהמגמה של התחזקות משחקי האנימה בחנויות הגוגל פליי והאפסטור בשנתיים האחרונות – לא רק Fate, גם משחקים כמו "Yu-Gi-Oh! Duel Links", "Dragon Ball Z Dokkan Battle" ו "Bleach Brave Souls" הם הצלחה דיי גדולה. אפילו לוואן פיס קיים כבר משחק דיי מצליח אם אני לא טועה. כל זה עדיין לא יהפוך אותו לחובב משחקי סמארטפון, אבל נחמד לדעת שאנחנו נמצאים בתקופה שכמעט לכל פאנדום גדול קיים משחק לבזבז עליו את הזמן.
כתבות מקור:
Fullmetal Alchemist בצ'אפטר חדש לכבוד סרט הלייב אקשן
סרט הלייב אקשן היפני של Fullmetal Alchemist מתקרב בצעדי ענק וצפוי לנחות בבתי הקולנוע היפניים ב 1 בדמצבר הקרוב. לכבוד המאורע נראה שהמנגקה המקורית מתכננת מנגת ספיישל חדשה שתחולק לקוני הכרטיסים בבתי הקולנוע. הסיפור החדש ייקרא "Fullmetal Alchemist 0" ואת כרירכתו ניתן לראות בתמונה מימין. הסיפור יתרחש מיד לאחר מינויו של אדוארד אלריק לאלכימאי לאומי ויהיה צ'אפטר המנגה הראשון שציירה אראקוואה ל FMA מאז הסתיימה הסדרה לפני 7 שנים.
מכיוון שמדובר בסך הכל בבונוס קצר לכבוד הסרט, אני מניח שאין מה לצפות במיוחד להרחבה של העולם או לסיפור גרנדיוזי, אבל בחיי שהתגעגעתי לדמויותיהם של אד ואל ואחכה בקוצר רוח לקרוא את הספיישל, קצר ככל שיהיה. הירומו ארקוואה אמנם הייתה עסוקה מאז הסדרה בפרויקטים אחרים כמו "Arslan" ו "Gin no Saji" שזכו לפחות אהדה, אבל בכל הנוגע ל FMA – אין ספק שמדובר ביצירה הטובה ביותר שלה. גם ללייב אקשן אגב יש טריילר חדש:
קשה לי להגיד שאני מצפה לו מאוד. אני בדרך כלל סולד מסרטי לייב אקשן מבוססי אנימה ומנגה, אבל רק בגלל שמדובר ב FMA אהיה חייב לתת לזה צ'אנס. את הסיפור הגדול של המנגה יהיה קשה מאוד לדחוס לתוך סרט של שעה-שעתיים, ולכן חשבתי שילכו על תסריט דומה יותר לזה של העונה הראשונה. כרגע, המצב לא כל כך ברור, שכן יש אלמנטים מן המקור (ומגרסת FMAB) שכן נוכחים בטריילר (ספויילרים בהמשך) – כמו השער של גלאטוני (ואולי גם הקרב של רוי נגד לאסט? לא הכי ברור). סצנות שחופפות לשני הסיפורים דווקא כן מוצגות בטריילר- כמו ניסיון ההחייאה של אימם, הריב בין אד ואל שמתרחש לאחר שאל מתחיל לחשוד שהוא איננו בן אדם אמיתי אלא יציר כפיו של אחיו, וכן סצנה שנראית כמו הביקור הראשוני של האחים אצל שואו טאקר המציג להם את הכימרות שיצר. "האבא" או דאנטה לא מוצגים כאן, וכן לא הומונקולוסים נוספים פרט ללאסט, גלאטוני ואנבי – שכנראה נאלץ להסתפק בשולשתם בלבד כנבלים של הסיפור (לפחות תגידו לי שקינג בראדלי נמצא כאן). עם כל זה, עדיין נראה כאילו דחסו יחסית הרבה חומר בשביל סרט אחד, ויהיה מעניין לראות כיצד זה מתבצע, גם אם ברור לכולנו שחסד למקור זה לא יעשה.
כתבת מקור:
תוכנת Manga Studio מגיעה ל iPad Pro
ידיעה שאולי פחות מדברת לקהל הרחב ויותר ליוצרים שביניכם – אבל מחנה Apple קיבל חיזוק משמעותי בצד הכלים המקצועיים ליצירת מנגה קומיקס השבוע. התוכנה המהוללת Clip Studio (המוכרת גם כ Manga Studio) המשמשת חלק גדול מיצרני הקומיקס והמנגה הדיגיטליים ברחבי העולם הייתה זמינה עד כה רק עבור המחשב האישי – מה שהצריך לחבר לוח גרפי למחשב קיים או לחילופין לקנות את אחד הטאבלטים המקצועיים מסדרת Mobile Studio היקרה במיוחד של יצרנית הלוחות המובילה – Wacom. כעת, המצב משתנה, כשגרסה של התוכנה האהובה מגיעה גם אל ה iPad Pro – מכשיר יקר כשלעצמו, אבל פחות מאלה של Wacom.
מביקורות והשוואות שיצא לי לקרוא בעבר – טכנולוגיית העט (או העיפרון, כמו שאפל קוראת לו) של ה iPad Pro היא מתחרה משמעותי לטכנולוגיה שוואקום פתחה במשך השנים. עדיין למוצרים של Wacom יש יתרונות משמעותיים כמו מקשי קיצור לפעולות, זכוכית מחוספסת שגורמת לציור להרגיש יותר קרוב לציור על נייר מאשר על משטח זכוכית וכן למסך להתנהג פחות כמו מראה מבריקה, עט שלא צורך טעינה, וכמובן מערכת הפעלה שולחנית שמתאימה הרבה יותר לניהול קבצים ותומכת במגוון רחב יותר של תוכנות גרפיות מקצועיות. אבל גם ל Ipad Pro יתרונות משלו – ביניהם ניידות גבוהה יותר (מדובר הרי בטאבלט דק מאוד), ביצועים יוצעים מן הכלל ומסך בהיר בעל רזולוציה וצבעים מאוד מדוייקים.
בתור אחד שמחזיק בעצמו בתוכנת Manga Studio 5 למחשב האישי, ברור לי שמדובר בחיזוק משמעותי לחובבי האייפדים, כמובן במידה וגרסת ה iOS אכן מכילה את רוב התכונות של אחיותה הגדולה. בינואר הקרוב אמורה וואקום לחשוף את ליין המוצרים הבא שלה, ויהיה מעניין לראות איזה שדרוגים תבצע בדגמים אלה וכיצד תגיב למהלך הזה, אם כי ההכרזה בינואר צפויה להתמקד בדגמים הגדולים יותר (מסכי 24 ו 32 אינץ') ולא בדגמים הניידים. אני לזמן הקרוב עדיין אשאר כנראה עם ה Intuos4 הישן והטוב.
כתבת מקור:
5 סרטי אנימה מועמדים לאוסקר
להגיע למועמדות באוסקר זה לא דבר של מה בכך אבל סרטי אנימה, ולהיבחר זה אפילו נדיר יותר נדיר, אבל נראה שהשנה הזו הייתה מוצלחת במיוחד עבור תעשיית סרטי האנימציה היפניים. סרטי האנימה המועמדים לפרס בקטגוריית סרטי האנימציה הם:
- Kono Sekai no Katasumi ni (In This Corner of the World)
- Mary to Majo no Hana (Mary and The Witch's Flower)
- Hirune Hime: Shiranai Watashi no Monogatari (Ancien and the Magic Tablet)
- Koe no Katachi (A Silent Voice)
- Sword Art Online the Movie: Ordinal Scale
הייתי מרחיב על כל אחד מהם, אבל במרביתם טרם יצא לי לצפות. היחיד מביניהם שכן צפיתי בו – Koe No Katachi, היה בהחלט סרט נהדר ומועמד טבעי מבחינתי. סרט נוסף שהוא כנראה מועמד טבעי הוא Mary to Majo no Hana שיוצריו עבדו בעבר בסטודיו ג'יבלי המוכר. סרט שקצת פחות ציפיתי לראות ברשימה הוא הסרט של Sword Art Online. אני לא נמנה עם ההייטרים של הסדרה, גם אם היא לא בדיוק יצירת מופת לדעתי – אבל מדובר ברשימה שאפילו הסרט המצליח של שנה שעברה – Kimi no Na wa לא זכה להגיע אליה. זו בהחלט החלטה קצת… מוזרה.
בכל אופן, רשימות האוסקר כבר מזמן איבדו את הרלוונטיות שלהן לדעתי, ומתרכזות יותר בסרטים שקולעים לנושאים ולטעם ספציפי של אנשי האקדמיה, ולאו דווקא לקהל הרחב. ובכל זאת – כל זכייה ומועמדות לסרטי האנימה היא מבורכת.
כתבת מקור:
וזהו, עד כאן הפוסט הראשון של פינת הסק"ש.
הכתיבה של זה לקחה האמת יותר זמן משחשבתי, ואני מקווה שאוכל לעמוד בזה גם בסופי השבוע הבאים באותה הצורה (במקרה הרע אקצר לגבי פרטי הכתבה ואשאיר בעיקר את הדעה האישית), אבל בינתיים אשתדל לשמור על הרמה הזאת.
אתם מוזמנים להשאיר תגובה ולהגיד מה אתם חושבים על מה שקרה השבוע – גם אם מדובר על ידיעה שלא כיסיתי בפוסט.
ובינתיים, אאחל לכולם שבת נעימה ושבוע מוצלח (: